Living the dream

Itseluottamus ja urheilijan ylä -ja alamäet

Luottamus omaan kuntoon ja itseluottamus muutenkin…

Muutamien urheilijoiden kanssa käyminen keskustelujen pohjalta ajattelin kertoa käymästäni keskustelusta oman valmentajani ja urani kannalta tärkeimmän ihmisen Panu Liedon kanssa.

Etelä-Afrikan maailman cup 2015 hävisin loppukirissä espanjalaiselle sijan neljä ja sijoituin viidenneksi. Olin kisan nopein sääriamputoitu ja voitin nipun urheilijoita, joille olin hävinnyt aiemmin. Itseluottamus oli katossa. Kisasta kolme päivää olimme Panun kanssa mtb lenkillä ja puhkuin itseluottamusta. Seuraavaan kisaan oli melkein kaksi kuukautta. Kerroin kuinka tämä kantaa mua koko kauden ja pystyn nostamaan sen kautta vielä omaa tasoani. Panu totesi omaan tapaansa, ettei se kanna, monttu tulee ennen seuraavaa kisaa ja sen tiedostamalla ja hallitsemalla voit olla parempi urheilija. Ilman tämän asian hyväksymistä ja omaksumista edessä on vaikea jakso.

DCIM100GOPRO

Monttu tuli alle kuukaudessa, Flow loppui ja tekeminen meni puristamiseksi. Laatu kärsi.

Tästä tapahtumasta on kolme vuotta. Aika monta kaakelia on tullut laskettua, kymmeniä kilpailuja, onnistumisia, epäonnistumisia…

Tähän lajiin kuuluu epäusko, Flow, hyvä fiilis, paska fiilis, kepeä jalka, raskas jalka. Jos näitä ei olisi ei tämä olisi triathlon, maailman kovin urheilulaji. Tämän tiedostamalla ja lajista nauttimalla tätä kaikkea rakastamalla tästä voi nauttia enemmän.

IMG_5039

Pääsääntöisesti tämän harrastuksen pitää antaa meille energiaa, iloa, onnea, sisältöä elämään. Rakkaudesta lajiin!