Living the dream

EM-kisat Valencia, sija 7

Paratriathlonin Euroopan mestaruuksista taisteltiin tuulissa mutta kuivissa olosuhteissa Espanjan Valenciassa. Kova tuuli teki kilpailusta raskaan kaikilla osa-aluilla. Uinnissa se näkyi ja tuntui aallokkona, pyöräilyssä ja juoksussa reitit sisälsivät sekä kovia vasta- että myötätuuli osuuksia.

Miesten PTS 4 -luokassa kilpaileva Jussi Lotvonen onnistui tämän kauden tärkeimmässä kilpailussaan hyvin, sijoittuen seitsemänneksi. Eriomaisesti sujuneen uintiosuuden jälkeen, kilpailussa oli tuloksellisesti parempaankin tarjolla. Syystä tai toisesta pyöräily ja juoksu eivät sujuneet viimeaikaisten harjoituksien mukaisesti, vaan meno oli hiukan tahmeaa ja taistelu jopa mitalista tai sijoittumisesta viiden parhaan joukkoon jäi haaveeksi. Tiukassa kilpailussa seitsemäskin sija oli tärkeä, sillä Lotvosen vammaluokassa on eniten luokiteltuja urheilijoita ja kilpailu Tokion 2020 paikoista käy kiivaana. Lotvosen osalta tulos pitää unelman paralympiapaikasta edelleen elossa.

c6117f90-72b1-42e6-847b-1a7d4942471c

”Tänään uintiosuus oli aivan hyvä ja vieläpä vaikeissa olosuhteissa. Uintiosuuden jälkeen saamani väliaikojen perusteella ajattelin, että tänään on saumaa vaikka mihin. Vaan jostain syystä jalat tuntuivat voimattomilta jo ensimmäisen viiden kilometrin pyöräilyn jälkeen ja sen jälkeen kilpailu oli vain taistelua niin hyvästä sijoituksesta kuin mahdollista. Harmittava tilanne, mutta sijoitus oli päivän kunnon mukainen suoritus. Vielä ei heitetä kirvestä kaivoon Tokionkaan suhteen ja katsotaan, josko vielä pääsisin Madeiran MC-kisaan mukaan tälle kaudelle”, kommentoi Lotvonen kilpailun jälkeen.

Teksti ja kuva Marko Törmänen