Living the dream

Kausi 2016 on OHI!

Tämä kausi on ollut ehdottomasti raskain ja vaatimin kausi urani aikana. Maaliskuun loukkaantuminen, huhtikuussa kausi alkoi Australiasta. Tämän jälkeen kilpailinkin melkeinpä jokaisessa kisassa keskimäärin kahden viikon välein ympäri maailmaa. Viimein sain tiedon, ettei RIO:ssa kilpaile yksikään sääriamputoitu triathlonissa, näin myös minä jäin ulkopuolelle. Suuntasin ajatukseni puolimatkan EM-kisoihin syyskuun alkuun. Valmistauduin Itävallan EM-kisoihin kilpailemalla sprintin ja perusmatkan SM-kilpailuissa, Joroisten sprintillä sekä Käsnäsin perusmatkalla. Kasvatin harjoitusmääriä ja pidensin harjoituksia. Itävaltaan lähtiessä tiesin olevani valmis.

On ollut koko kauden selvää, että olen paremmassa kunnossa kuin koskaan ennen. Koko kauden olen voinut harjoitella todella laadukkaasti ja määrällisesti oikealla tasolla. Näin jälkikäteen sanottuna kokonaisrasitus on ollut monessa kohtaa kautta aivan liian suuri ja varsinkin työ on ollut liian suuri rasittava tekijä. Mikään ei olisi muuttunut, vaikka olisin saanut levätä enemmän.

received_943956589064054
Itävallan kisa oli äärimmäinen pettymys. Välillä tuntui etten kykene edes käsittelemään koko asiaa. Viikko kisasta pystyin unohtamaan pettymyksen jo välillä ja hymyilemään. Pettymyksen käsittely kestää varmasti vielä kauan, mutta onneksi tässä vaiheessa elämää minulla on muutakin ajateltavaa kuin triathlon. Maanantaina kahdeksan päivää kisasta perheeseemme syntyi kolmas lapsi, kaunis prinsessa. Maanantaina kahdeksan päivää kisasta perheeseemme syntyi kolmas lapsi, kaunis prinsessa.

14355099_10154573292868421_997961341548603165_n

Vaikka olen urheilu-urani suurimman pettymyksen keskellä, olen samaan aikaan onnellisempi kuin koskaan. Tämä osoittaa urheilun ulkopuolellakin olevan elämää; oikeaa elämää. Pettymys ja Rio:n epäonnistuminen ovat osoittaneet myös sen, etten ole valmis luovuttamaan tai lopettamaan. Rakastan triathlonia ja minulla on edelleen suunnaton palo olla maailman paras.

Sama ajatus motivoi ja kantaa minua edelleen: Haluan voittaa! Kuitenkin ennen sitä on perheen vuoro, nyt olen lomalla!