Living the dream

Keskuspesula tukemaan triathlonuraani

Keskuspesula ja oululainen paratriathlonisti Jussi Lotvonen ovat solmineen kaksivuotisen yhteistyösopimuksen. Keskuspesula tukee Jussi Lotvosen tavoitetta päästä kisaamaan vuoden 2020 paralympialaisiin Tokioon. Lotvonen puolestaan auttaa Keskuspesulaa saamaan lisää tunnettuutta yrityksen uudella markkina-alueella Oulussa.

– Tutustuttuamme Jussiin tarkemmin, hänen tavoitteisiin, teeseihin ja arvopohjaan, päätös yhteistyön aloittamisesta oli erittäin helppo. Jussin positiivinen asenne ja ulospäin suuntautunut persoonallisuus auttavat meitä mainiosti omassa markkinointityössämme, Keskuspesulan yrittäjät Kristiina ja Milko Liedes kertovat.

Eikä kyse ole heidän mukaansa vain Jussi Lotvosen urheilu-uran tukemisesta ja Keskuspesulan brändin tunnetuksi tekemisestä.

– Haluamme viestittää ulospäin myös terveellisen elämäntavan tärkeyttä Jussin kaltaisen ihmisen välityksellä, joka noudattaa niitä omassa arjessaan, Liedekset kertovat.

Maailmancupissa tavoite viiden joukossa

Jussi Lotvoselta pääsy Tokion paralympialaisiin edellyttää menestymistä maailmancupissa, jossa hän tavoittelee sijoittumista viiden parhaan joukkoon sääriamputoitujen luokassa.

Pisteiden keruu Tokioon käynnistyy kesäkuun alussa 2019, ja jatkuu aina seuraavan vuoden toukokuuhun saakka.

Paratriathlonin lajeina ovat 750 metrin uinti avomeressä, 20 kilometrin pyöräily sekä 5 kilometrin juoksu.

– Sääriamputoitujen luokka on lajin kuninkuusluokka. Siinä menestyminen vaatii äärimmäistä kurinalaisuutta ja päämäärätietoisuutta. Pitää myös tykätä omasta seurasta, kun vaikkapa pyöräilet pitkiä aikoja yksin vuodesta toiseen, Lotvonen nauraa pilke silmäkulmassaan.

Keskuspesulan ja Lotvosen kuulumisia voi seurata Keskuspesulan sekä Jussi Lotvosen sosiaalisen median kanavissa.

Keskuspesula ja Jussi Lotvonen

– Tästä yhteistyöstä hyötyvät kummatkin osapuolet, iloitsevat Milko Liedes (vas.), Jussi Lotvonen ja Kristiina Liedes. Kuva: Jorma Uusitalo

Yhteistyötä yhteiseltä arvopohjalta

Jussi Lotvonen on lajissaan ja luokassaan maailman parhaimmistoon kuuluva oululainen vammaisurheilijaa, jonka matkaa Tokion paralympialaisiin 2020 Keskuspesula tukee. Yhteistyötä siivittää vahva yhteinen arvopohja.

– Yhteistyön pitää olla luonnollista ja meidän näköistä tekemistä. Jussin kanssa sitä on helppo toteuttaa, koska molemmat jaamme laajasti yhteiset arvot ja periaatteet. Meidän projekti on 2-vuotinen mutta uskomme vahvasti, että sen vaikutukset ulottuvat paljon pidemmälle tulevaisuuteen, Kristiina ja Milko Liedes hehkuttavat.

Jussi Lotvonen aloitti jääkiekon jo 4-vuotiaana unelmanaan NHL-kaukalot. Elämän pelimerkit menivät uusiksi vuonna 2006, kun tuolloin 25-vuotiaan nuorukaisen jalasta löytyi syöpä. Syöpä ei ollut levinnyt, mutta vasen jalka jouduttiin amputoimaan polven alapuolelta.

Kilpaurheilu jatkui proteesijääkiekon merkeissä, ja arvokisamitalejakin kertyi palkintokaappiin. Lotvosen mieli kuitenkin paloi lajiin, jossa menestyminen on vain ja ainoastaan itsestä kiinni. Lajiksi valikoitui fyysisesti ja henkisesti rankka paratriathlon, jonka lajit ovat 750 metrin uinti, 20 kilometrin pyöräily ja 5 kilometrin juoksu.

37386721_2043524755692166_969672202322444288_n

– Olen aina halunnut treenata kovaa ja haastaa itseäni. Muutama päivä sitten vedin autotallissa pyörällä maksimaalisen killeritreenin, ja se vei minut tilaan, jossa purskahdin itkuun, Jussi Lotvonen kuvaa kovan fyysisen rasituksen mukanaan tuomaa äärimmäistä tunnetilaa.

Vammaisurheilussa apuvälineet merkitsevät paljon. Lotvosella oli alkutaipaleella myös onni mukanaan, kun kansainvälinen välinevalmistaja Össur halusi tarjota yhdelle Pohjoismaista tulevalle, ja lajiin sitoutuneelle urheilijalle käyttöön uudenlaisen juoksujalan. Valinta osui Lotvoseen.

”Urheilijan pitää tuoda kumppanilleen lisäarvoa”

Kun Keskuspesulan yrittäjät Kristiina ja Milko Liedes tutustuivat oululaisurheilijan tarinaan, tavoitteisiin ja periaatteisiin, Liedekset totesivat samantien, että tämän urheilijan kanssa he haluavat tehdä yhteistyötä. Taustoja tarkistettiin myös toisinpäin.

– Valitsen sellaiset yhteistyökumppanit, joille voin tuottaa lisäarvoa, ja jotka tukevat minun arvojani ja brändiä. Keskuspesula on laajentumassa Ouluun, missä minulla on vahva verkosto, joten voin aidosti auttaa Keskuspesulaa heidän tavoitteissaan. En voisi koskaan tehdä yhteistyötä ”logo rintaan ja lasku perään”-periaatteella, Lotvonen painottaa.

Hän arvostaa Keskuspesulassa monia itselleen tärkeitä asioita.

– Milkon tunsin jo ennestään, ja hän edustaa maanläheistä, minulle tuttua paikallista suomalaisuutta. Perhe ja perheyrittäjyys ovat myös läheisiä, koska oma sukuni tulee maalta. Keskuspesula on menestynyt kovalla työllä vaikeuksia voittaen, ja haluaa erottua perheyrittäjänä kasvottomista kilpailijoista, Lotvonen luettelee.

Hän korostaa myös kansallisen identiteetin merkitystä.

– On hienoa olla tilanteessa, jossa olet toisella puolen maapalloa lähtöviivalla lajin parhaiden kanssa, ja usein ainoana suomalaisena.

Tutustu yritykseen Keskuspesula => klikkaa linkkiä!
www.keskuspesula.fi
Keskuspesula Facebook
Keskuspesula Instagram

keskuspesula