Living the dream

Koronavuosi

Kesäkuussa kirjoittelin kuulumisia mökiltä järven rannalta auringonpaisteesta. Nautin ”lomasta” matkustamisesta, hengähdystauosta kisoista ja minuuttiaikataulusta. Tuntuu, että tuosta tunteesta ja kesäkuusta on ikuisuus. Heinäkuun loppuun saakka reenaaminen oli kivaa. Kisasin TRIBasen kisassa Tikkakoskella puolimatkalla ja joka toinen viikko kavereiden kanssa duathlonissa Oulussa. Jälkeenpäin mietittynä Tikkaskosken kisa toimi loistava motivaation lähteenä reeneille.

IMG_3122

Kisan jälkeen olikin sitten aika vaikea löytää motivaatiota systemaattiseen reenaamiseen. Asetin tavoitteen vain juosta 55km viikossa, saada yhden tehouinnin viikkoon, voimaharjoituksen ja jonkunmoisen tehopyörän. Tässä onnistuin aivan hyvin, mutta eihän tuo kummoinen reenimäärä / laadullisesti hääviä ole. Maailman cupin kisat peruttiin kesältä ja syksyltä yksi kerrallaan eikä mitään kisoja ollut näkyvillä. Keskityin sitten työntekoon ja perhe-elämään.

Viimein tällä viikolla julkaistiin lokakuulle kaksi kisaa, Kanadan maailman cup Edmontonissa lokakuun alussa ja seuraavalle viikolle 10.10 Portugalin maailman cup. Mietin muutaman päivän aionko kisata tällä kaudella, miten järkevää matkustaminen on ja perutaanko nämäkin kisat vielä. Eilen tein päätöksen kisojen suhteen. Olen urheilija, tämä on ammattini, tämä on työtäni. Ensin päätin, että lähden Portugaliin, jos sinne pääsee ja kisa järjestetään. Nukuin yön yli ja aamun juoksulenkillä ajatukseni kirkastui lopullisesti. Kisaan myös Kandassa, jos se suinkaan on mahdollista. Lennän syyskuussa Kanadaan ja sieltä Portugaliin. Kisojen jälkeen kahden viikon kotikaranteeni ja kausi on paketissa. Samalla kun tein päätöksen ymmärsin, kuinka sitä elää kisoille ja kilpailemiselle. Se on motivaationi lähde harjoittelussa. Olen aina sanonut, tykkääväni reenata oli mikä oli, mutta on ollut niin helppoa sanoa noin, koska aina on ollut tiedossa tulevat kisat tai tuleva kausi. Nyt kun kaikki on ollut epävarmaa on motivaatiokin ollut kateissa.

No onneksi olen kuitenkin kohtalaisen hyvässä kunnossa, jonka vuoksi puolitoista kuukautta seuraavaan kisaan riittää mainiosti.

IMG_3411