Living the dream

Uinnissa käytettävät välineet

Somessa on viime aikoina ollut paljon juttua uintivarusteista. Aamulla uidessani tuli mietittyä  omia uintikamoja. Sain idean kirjoitella mitä välineitä itse käytän uinnissa ja kuinka usein niitä uusin.
uintitarvikkeet

Uinnissä käytettävät välineet:
– Uikkarit, yhdet riittää, vaihdan yleensä 2-3v välein uusiin, aina samanlaiset 😀
– Uimalasit, kolmet lasit, joista kaikki ovat samanlaisia, TYR Special Ops 2,0 small.

2529_385b794cb9975c60db5aa86bb60de4d0

1: avoveteen kisalasit, joita käytän vain kisoissa, käyttöikä 6-10 kisaa.
2: avoveteen harjoituksiin siirrän aina vanhat kisalasit. Käyttöikä reeneissä avovedessä 2-3 vuotta.
3: altaassa menen samoilla laseilla yleensä 2-3 vuotta, yleensä siirrän vanhat avovesilasit altaaseen. Näin ollen en tarvitse kauhean monia laseja uintiin vaan kierrätän laseja järkevästi.
– Pullari, halvin kympin pullari on palvellut minua mainiosti kaikki nämä vuodet. Edellinen kesti 2013-2018, nyt menossa toinen.
-Uimalakki, sama uimalakki on mennyt vuodesta 2013 alkaen, musta TYR:n lakki, ei ole tarvinnut vaihtaa 😀
– Lauta, sama lauta on palvellut minua jo useamman vuoden, ennen sen hankintaa käytin laudan tilalla pullaria potkuissa.
– Lättärit, Käytän TYR:n Catalys Contour lättäreitä kokoa M. Vuonna 2013 hankitut, kerran olen vaihtanut kumirenksut (mukana tulee 2 renksua/lättäri ja käytän vain yhtä renksua / lättäri) joten tämäkin investointi on haukkunut kyllä hintansa 😀
1230_39d1f7cfbe2fb08473c11eb144f1d81b
– Räpylät
, Ekat räpylät kesti vuodet 2013-2017, nyt menossa toiset, käyttöikä tuplaantuu kun käytän vain toista, mutta samalla yksi räpylä joutuu kovalle rasitukselle, kun potkin vain toisella jalalla.
– Märkäpuku, ensimmäiset vuodet uin TYR:n Freak of Nature puvulla. Puvun kanssa oli hieman fiilis helmiä sioille. Sen jälkeen olen uinut TYR:n Hurrica wetsuit C5:lla. Puvuissa mielestäni on ehdottomasti tärkeintä, että koko on oikea. Toinen tärkeä asia on tietysti kelluttavuus eli millainen on puvun käyttäjän uimataito. Mitä parempi uimataito sitä vähemmän kelluttava puvun kannattaa olla. Itselle puvussa tärkeä asia on myös puvun materiaali ja sitä kautta puvun liikkuvuus päällä. Edullisemmissa puvuissa liikkuvuus ei ole niin hyvä, kuin kalliimmissa puvuissa. Itse tykkään erityisesti C5:ssa puvun liikkuvuudesta. Samalla hyvä liikkuvuus ja laatu takaa puvulle pitkäikäisyyden. itsellä ei ole ensimmäisen puvun jälkeen ikinä tarvinnut korjata pukua. Näin ollen puvun käyttöikä on jopa 5-7v.

4099_7dfa8ddf09699aefc5040f57a708df7b

-Keskisnorkkeli, vuodesta 2013 alkaen sama TYR:n snorkkeli ja hyvin on palvellut 😀
-Doggybag eli varustekassi, sama harmaa TYR:n verkkokassi uintivarusteille (15€) on palvellut jo viisi vuotta ja yhteistyömme jatkuu. Kassissa on helppo kuljettaa kamat altaalle ja kuivattaa ne reenin jälkeen. Nostan varustekassin aina kotona vaan teknisen tilan koukkuun roikkumaan, jossa tavarat kuivavat seuraavaa aamua varten.

Hyvin pitkälti samaa kaavaa noudattaa myös muut varusteeni triathlonissa. Pyöräilyssä mulla on kaksi pyöräasua, yhdet pyöräkengät, kaksi kypärää(aika-ajokypärä ja maantiepotta) ja pyöriä sitten hieman enemmän 😀 Juoksussa minulla on kolme kenkää, nopea kisa kenkä ja paremmin vaimennettu reenikenkä + talveksi nastakenkä. Samat kenkämallit Adidakselta ovat palvelleet minua vuodesta 2012. Uusin vain joka vuosi kengät, mutta malli pysyy samana. Nykyisin tulee kengissä käytettyä enemmän ja enemmän Reebokin kenkiä. Varsinkin pk-juoksuja tulee tehtyä paljon Reebokin Floatride kengällä, mille ehdottomasti vahva suositus.
IMG_0674
Vaatteina kahdet pitkät housut, talvi -ja kesämallia, yksi juoksutakki. Kahdet juoksushortsit ja kaksi pitkähihaista paitaa + kaksi t-paitaa. Vaatteet ovat Reebok laatua, jonka vuoksi samoilla vaatteilla menee vaikka viisi vuotta. Yksi pipo, yhdet hanskat, kaksi kuvan mukaista pantaa.

24232747_10156009427448421_7195143277613704950_n

En ole itse mikään välineurheilija vaan haluan keskittyä ennemmin itse reenaamiseen. Olen huomannut sen, että kun välineet ovat aina tutut ja turvalliset & kunnossa niin reenit on helppoa ja mukavaa tehdä. Siksi suosittelenkin panostamaan välineissä aina laatuun ja sopivuuteen niin säästyy rahat ja reenaaminen on mukavaa 😀