Living the dream

Uusi triathlonseura ProVictoria ja kuulumisia

Viime aikoina blogissa on ollut hiljaista monestakin syystä. Suurin syy on ollut se, ettei minulla ole ollut suuremmin kirjoitettavaa. Toinen syy on ollut kiire, joka on aiheutunut työrintamalla tapahtuneista muutoksista. Niistä aion kirjoittaa teille tulevaisuudessa lisää, samalla kun avaan hieman tulevia tavoitteita. Kolmas syy on ollut väsymys. Neljä vuotta kestänyt RIO projekti oli henkisesti ja fyysisesti niin raskas matka. Vasta viimeisten kuukausien aikana olen tiedostanut, kuinka raskas projekti kyseessä oli. Palautuminen on kestänyt kauan, yllättävän kauan.

Tätä kirjoitusta kirjoittelen Espanjan Torreviejassa asunnon sohvalla ennen aamun uintia. Olen Espanjassa kauden ensimmäisellä leirillä, joka on samalla toiminut minun mittarina kunnon kanssa missä ja milloin avaan kauteni ja vieläkö tavoitteeni ovat samat kaudelle 2017. Leiri on sujunut loistavasti ja nyt oli juuri oikea aika päästä taas reenaamaan tosissaan. Leiri on antanut uskoa ensi kesän tavoitteisiin ja siihen, että kevennetty jakso on ollut oikea ratkaisu.

Sitten itse asiaan ProVictoria. 

Päätimme viime syksynä perustaa oman seuran reenikavereiden kesken. Suurimpana syynä tähän oli mahdollistaa urheilijoille paremmat edellytykset harjoitella, kilpailla ja menestyä.
Provictoria_RGB

Pohjois-Suomen kärki-triathlonistit perustivat oman seuran

Pohjois-Suomen kärkitriathlonistit ovat perustaneet uuden huippu-urheiluseuran nimeltä ProVictoria, jonka tarkoituksena on mahdollistaa urheilijoiden laadukkaampi harjoittelu sekä nimensä mukaisesti entistä parempi menestys kotimaisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa. Seuran perustajina on yhdeksän pitkäaikaista harjoituskaveria, joiden joukossa on muun muassa nuorten 3-kertainen Suomen mestari Samu Hanhela, paratriathlonisti Jussi Lotvonen sekä pieni joukko menestysnälkäisiä ikäluokkaurheilijoita.

Seuran kilpailullisesti kovin tavoite on Jussi Lotvosella, jonka tähtäimessä siintää jo seuraavat paralympialaiset. Sen lisäksi, että Jussi on menestynyt yritysjohtaja ja vuoden oululainen 2015, hän on ollut vuosia maailman parhaita sääriamputoituja triathlonisteja. Jussi on kiertänyt vuosia maailmancupin kisoja saavuttaen hyviä sijoituksia, mutta kulunut vuosi oli paralympialaisten suhteen pettymys. Jussi kertoo: ”Rion luokkajaot olivat sääriamputoitujen kannalta mahdottomat. Yksikään sääriamputoitu ei kilpaillut Riossa, mutta onneksi uusi luokkajako astuu voimaan jo vuoden 2017 alusta. Uusi luokkajako mahdollistaa tavoitteeni nousta maailman parhaaksi paratriathlonistiksi omassa luokassa. Tämän vuoksi olen tehnyt päätöksen jatkaa uraa seuraavat neljä vuotta ja tavoitteenani on Tokion paralympialaiset 2020. Samalla myös minun pitää pystyä nostamaan tasoa tavoitteeni mahdollistamiseksi. Tämän vuoksi ProVictoria oli minulle paras vaihtoehto. ProVictorian seurakaverit mahdollistavat huippulaadukkaan harjoittelun ja kovat kilpakumppanit joka päiväisissä reeneissä. Mielestäni juuri siihen tarpeeseen ProVictoria on perustettu”

Seuran puheenjohtaja Tatu Lappalainen kertoo, että uusi seura keskittyy tukemaan pro-urheilijoiden lisäksi ikäluokkasarjojen kärkiurheilijoiden polkua kohti kansallista ja kansainvälistä menestystä. Lappalainen on innoissaan uudesta pestistään puheenjohtajana: ”on mukava lähteä luotsaamaan uuttaa seuraa eteenpäin kun porukka on motivoitunutta ja kaikilla on selkeät tavoitteet. Toiminta seurassa on helppoa, koska keskitymme pienen ydinjoukon harjoittelun kehittämiseen, emmekä pyri kasvattamaan jäsenmäärä”.

www.provictoria.com
Facebook: www.facebook.com/provictoriaFI