Minä

Olen Jussi Lotvonen Oulusta, 1981-syntynyt vammaisurheilija. Urheilua olen harrastanut 4-vuotiaasta saakka, jolloin aloitin jääkiekon. Jääkiekkoa pelasin aktiivisesti divisioonatasolla, kunnes vuonna 2006 elämäni teki täyskäännöksen. Vaarattomana pidetyn urheiluleikkauksen yhteydessä vasemmasta jalastani löydettiin syöpä, tämän vuoksi jalkani amputoitiin säärestä. Syöpätyyppini oli erittäin pahanlaatuinen pehmytkudossarkooma, johon ainoana hoitona oli amputaatio. Koen olevani etuoikeutetussa asemassa ollessani hengissä ja terve. Vaikka sairastumiseni ja siitä johtunut elämänmuutos oli kova pala nuorelle miehelle, urheilu oli minun pelastukseni. Vuoden mittaisen kuntoutusjakson jälkeen ajatus huippu-urheilusta vammaisurheilun puolella alkoi siintää mielessäni ja vuodesta 2007 lähtien olen edustanut menestyksekkäästi Suomea proteesijääkiekossa EM- ja MM-tasolla.

Pelkkä jääkiekko ei kuitenkaan minulle enään riittänyt, vaan löysin itseni etsimästä elämästä uusia haasteita. Vuonna 2012 löysin Paratriathlonin. Perheeseeni kuuluu puolison lisäksi kolme lasta Eetu, Ella ja Linnea. Perheeni tuki on tärkeä tällaisessa tilanteessa, jossa työn ja huippu-urheilun yhdistäminen luo haasteita perheen yhteisen arjen pyörittämiseen.

Tällä hetkellä tavoitteenani on kiertää maailman cup osakilpailuja ja arvokisat EM -ja MM-kisat. Minut on valittu myös Triahtlonliiton edustusurheilijoihin.

Koen olevani esikuva kaikille ihmisille. Vakava sairaus ja siitä johtunut vammautuminen ei tarkoita elämän loppumista vaan uuden elämän alkua. Haluan esimerkilläni näyttää, että elämässä kaikki on mahdollista, kun siihen on vain halua ja tahtoa. Elän joka päivä unelmaani vammaisurheilijana, perheenisänä ja esikuvana.

Saavutukseni vammaisurheilussa:
2008 Boston USA, Proteesijääkiekon MM-pronssi
2009 Pietari Venäjä, Proteesijääkiekon EM-kulta
2010 Montreal Kanada, Proteesijääkiekon MM-hopea
2012 Tampere Suomi, Proteesijääkiekon MM-hopea
2013 Seinäjoki Suomi, SM kulta, 100m, 200m, ja 5000m
2015 Etelä-Afrikka Maailman cup sija 5
2018 Ranska Maailman cup sija 5
2018 Englanti Maailman cup sija 5
2018 Viro EM, sija 7

Tiimi:
Päävalmentaja: Panu Lieto. Fysioterapia & lihashuolto & kuntoutus Kuntomo, Apuvälineet Össur & Suomen Proteesimestarit